JAAR ONLINE

MANAGED INFRASTRUCTURE

Managed LAN

De netwerkinfrastructuur achter de Acces Points is minstens zo belangrijk, soms wel belangrijker als het WiFi systeem zelf. Denk bijvoorbeeld aan de doorvoersnelheden van moderne Access Points. De zenders hebben capaciteit en snelheid die vaak hoger ligt als de switch waarop deze is aangesloten. 

Voldoet het WiFi systeem, maar vormt switching een bottleneck? Jaar Online adviseert bij de selectie en implementatie van het best passende systeem.

De combinatie van Ruckus LAN en WLAN wordt beheerd vanuit één omgeving. Krachtige software met ‘troubleshoot’ functionaliteit geeft in een paar klikken inzicht in oorzaak en ondersteuning bij de oplossing. Het volledige pad wordt nagegaan, van de databron via switchpoorten tot aan de draadloze verbinding van de gebruiker. Desgewenst bieden we ondersteuning bij het beheer van de complete netwerkinfrastructuur.

Managed WLAN

Onze Managed WiFi oplossingen zijn er op gericht de toenemende complexiteit in draadloze netwerken eenvoudig te beheren. Ze zijn uitermate geschikt voor kantoorgebouwen, loodsen, hotels, campings en bungalowparken, maar ook gewoon voor thuis. Door de sterke groei van het aantal mobiele apparaten zijn veel netwerken niet meer in staat om deze ‘devices’ veilig toegang te verlenen tot het bedrijfsnetwerk of internet. 

Onderdeel van netwerkbeveiliging is controle hebben over gebruikers en apparaten die toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. Een Managed WiFi systeem geeft inzicht in en draagt bij aan netwerksecurity. 

WiFi 5 of WiFi 6 – klein zakelijk of op Enterprise niveau – Jaar Online adviseert bij de selectie en implementatie van het best passende systeem. Desgewenst bieden we ondersteuning bij het beheer van de complete netwerkinfrastructuur. 

Internet of Things

Een ontwikkeling die min of meer verwant is aan de nieuwe generatie mobiel internet (5G), is het Internet of Things (IoT). Door al die nieuwe apparaten komen er nieuwe protocollen en standaarden bij. IoT kunnen gebruikmaken van bekende standaarden als Wi-Fi en Bluetooth, maar ook Zigbee en Z-Wave behoren tot IoT-protocollen. Ieder protocol heeft zeer specifieke gebruikerstoepassingen, maar communicatie onderling is niet mogelijk.

Onze WiFi 6 Access Points breiden het Zigbee en/of Bluetooth netwerkbereik uit. Met de IoT-Suite bieden we een centraal platform aan dat het mogelijk maakt de verschillende draadloze protocollen te gebruiken zonder extra hardware aan te schaffen. 

Jaar Online is gecertificeerd Ruckus partner, toonaangevend in Managed Network Infrastructures.